jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Żurawinowy grzaniec

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Napój ten nie tylko rozgrzewa, ale także poprawia nastrój.

Żurawinowy grzaniec

Składniki:

Żurawinowy grzaniec

 

 

Sposób przygotowania:

Żurawinowy grzaniec
Wino przelewamy do garnka i podgrzewamy. Jednak nie gotujemy. Między czasie pomarańcze obieramy, usuwając dokładnie skórki, kroimy w kostkę i dokładamy do wina. Żurawinę przebieramy i także dodajemy do alkoholu. Smak całości wzmacniamy przez dodatek goździków oraz obranego i pokrojonego w cienkie plasterki imbiru. Wino wraz z dodatkami ogrzewamy chwilę na małym ogniu. Następnie odcedzamy owoce i przyprawy. Ten żurawinowy grzaniec słodzimy miodem do smaku, rozlewamy do szklanek. Podajemy wraz z cynamonem, anyżem oraz plasterkiem pomarańczy.