pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 603]

Żurek z jajkami pioge7

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobra zupa, polecam

Żurek z jajkami pioge7

Składniki:

Żurek z jajkami pioge7

 

  • 4 jajka
  • 1 kość wieprzowa
  • pół marchewki
  • pół cebuli
  • 1,5 litra wody
  • natka pietruszki
  • butelka żurku
  • kawałeczki mięsa z golonka
  • sól

Sposób przygotowania:

Żurek z jajkami pioge7
Wodę wlać do garnka, następnie wsadzić do niego kość wieprzową i mięso z golonki. Marchewkę i cebulę pokroić drobno. Dodać do garnka z mięsem i wodą. Posolić. Taki wywar pogotować przez ok. 20 minut. Potem zalać żurkiem z butelki. Pogotować to jeszcze 15 minut. Natkę pietruszki poszatkować i dodać do wywaru. Jajka ugotować w osobnym garnuszku z dodatkiem soli. Gdy się ugotują obrać i pokroić na drobne kawałki. Dać na talerze i zalać przygotowanym żurkiem.