Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Buraczki zasmazane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Swietny dodatek do np.do mielonych.

Buraczki zasmazane

Składniki:

Buraczki zasmazane

  • buraki
  • cukier
  • sol
  • ocet
  • maka
  • olej

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmazane

Buraki myjemy i obieramy.Nastepnie gotujemy do miekkosci.Ugotowane buraki scieramy na tarce(jak kto lubi,ja scieram na srednich oczkach).Buraki wraz z sokiem,ktory nam sie wytworzyl przy scieraniu przekladamy na patelnie.Dodajemy sol i cukier i chwile przesmazamy,pod koniec przesmazania dodajemy ocet.Na drugiej patelni robimy brazowa zasmazke z oleju i maki i dodajemy do buraczkow.Smazymy,caly czas mieszajac jeszcze przez chwile.Pod koniec juz po dodaniu zasmazki probujemy buraczkow i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze troche.