Buraczki zasmazane

Anula offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 336
Buraczki zasmazane
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Swietny dodatek do np.do mielonych.


trudność: łatwe
czas:

Buraczki zasmazane - SKŁADNIKI:

  • buraki
  • cukier
  • sol
  • ocet
  • maka
  • olej

Buraczki zasmazane - PRZYGOTOWANIE:

Buraki myjemy i obieramy.Nastepnie gotujemy do miekkosci.Ugotowane buraki scieramy na tarce(jak kto lubi,ja scieram na srednich oczkach).Buraki wraz z sokiem,ktory nam sie wytworzyl przy scieraniu przekladamy na patelnie.Dodajemy sol i cukier i chwile przesmazamy,pod koniec przesmazania dodajemy ocet.Na drugiej patelni robimy brazowa zasmazke z oleju i maki i dodajemy do buraczkow.Smazymy,caly czas mieszajac jeszcze przez chwile.Pod koniec juz po dodaniu zasmazki probujemy buraczkow i w razie potrzeby doprawiamy jeszcze troche.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki zasmazane (strona 1 z 1)  
bebetka

bebetka
offline

2009-05-25 09:24
uwielbiam buraczki zasmażane
Skomentuj
Oceń:
0
kinga

kinga
offline

2009-05-26 23:26
Czesto robie buraczki zasmazane bo bardzo lubie,tylko ja zamiast zasmazki dodaje 2 lyzki smietany:))
Skomentuj
Oceń:
0
yola

yola
offline

2009-05-27 11:39
Moje ulubione.Szkoda,że w mojej rodzince tylko ja je lubię, dlatego rzadko je jadam.:(
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Sos grzybowy z kurek Glazurowane marchewki Jesienna surówka
Smażone ziemniaczane kulki Groszek ptysiowy Eli Paszteciki z kapustą i grzybami
Kolorowa pasta kanapkowa Schab na kanapki z szynkowara Surówka z kapusty pekińskiej i dyni
Surówka z marchewki,jabłka i pietruszki Sos beszamelowy Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane