czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Ciastka francuskie z kremem tiramisu i malinami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

To taka alternatywa na niespodziewaną wizytę znajomych albo gdy najdzie nas ogromna ochota na coś słodkiego:)

Ciastka francuskie z kremem tiramisu i malinami

Składniki:

Ciastka francuskie z kremem tiramisu i malinami

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego,
  • 1 opakowanie kremu Tiramisu (60g),
  • 150ml mleka,
  • 200g świeżych malin.

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z kremem tiramisu i malinami
Ciasto francuskie (mrożone rozmrozić!) rozwinąć i pociąć na około 12-15 kwadratów. Wraz z papierem przełożyć na blachę do pieczenia i piec około 15 minut w temp. 220st. Ostudzić.

Krem z paczki wymieszać z mlekiem, miksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Rozłożyć na ciastkach. Posypać świeżymi malinami.

Najlepiej od razu podawać.

Tagi:

ciastka deser