olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Ciastka francuskie z jabłkami i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciastka francuskie wypełnione smakowitym nadzieniem powstałym z połączenia jabłek, brzoskwini oraz syropu klonowego.

Ciastka francuskie z jabłkami i brzoskwiniami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciastka francuskie z jabłkami i brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Ciastka francuskie z jabłkami i brzoskwiniami
Obrane i pokrojone w kostkę jabłka i brzoskwinie wykładam na stopione na patelni masło. Następnie dodaję cukier i cukier wanilinowy i podsmażam całość przez kilka minut, po czym owoce łączę z syropem klonowym. Ciasto francuskie kroję w kwadraty, na każdym z nich nakładam łyżeczkę farszu, po czym zlepiam brzegi i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekę w piekarniku w temperaturze 190 C przez około 18 minut.
Ciastka francuskie z jabłkami i brzoskwiniami
Ciasto francuskie kroję w kwadraty, na każdym z nich nakładam łyżeczkę farszu, po czym zlepiam brzegi i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.