Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Ciastko kacperek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciastko jest bardzo smaczne !

Ciastko kacperek

Składniki:

Ciastko kacperek

 

 

Sposób przygotowania:

Ciastko kacperek
Oddzielamy białka od żółtek, a z cytryny wyciskamy sok. Żółtka ucieramy z cukrem dodając stopniowo sok z cytryny. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do miski wsypujemy mąkę, zmielone lub drobno posiekane orzechy włoskie, żółtka i ubitą pianę z białek. Wszystko dokładnie wymieszać przelać do wcześniej przygotowanej blachy i piec około 35 minut. Po upieczeniu ciasto przekroić na trzy części i przełożyć dżemem. Udekorować placek migdałami lub czymś innym kto jak lubi.
Smacznego !

Tagi:

jajko jajka