Sposób przygotowania:
Ciasto dyniowo-marchewkowe
Oczyszczoną dynię i marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach do dużego naczynia. Zasypujemy cukrem i zostawiamy na kilka minut, żeby wytworzyło się trochę soku. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, jajka, olej i mieszamy wszystkie składniki.
Ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem formy i wkładamy do piekarnika na około 50 minut.
Ciasto przekładamy do wysmarowanej olejem formy i wkładamy do piekarnika na około 50 minut.
![Ciasto dyniowo-marchewkowe Ciasto dyniowo-marchewkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-dyniowo-marchewkowe-76763.jpg)
![Ciasto dyniowo-marchewkowe Ciasto dyniowo-marchewkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-dyniowo-marchewkowe-76764.jpg)
![Ciasto dyniowo-marchewkowe Ciasto dyniowo-marchewkowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-dyniowo-marchewkowe-76765.jpg)
zebra1000
zebra1000