Deser z alkoholem

agnieszkalider offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 785
Deser z alkoholem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszny deser dla dorosłych z likierem kawowym


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Deser z alkoholem - SKŁADNIKI:

  • biszkopty okrągłe 1 opk
  • likier kawowy 3 łyżki
  • jajka 2 szt
  • cukier 2 łyżki
  • serek mascarpone 130 g
  • płatki migdałowe 2 łyżki
  • polewa czekoladowa 1 opakowanie

Deser z alkoholem - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować niezbędne składniki na deser, w dalszej kolejności należy biszkopty pokruszyć. Pokruszone biszkopty przełożyć do wysokiego naczynia, dodać likier kawowy, w osobnym naczyniu należy żółtka ubić z cukrem na jednolitą i jasną masę. którą należy połączyć z biszkoptami i z serkiem mascarpone i całość dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć ze sobą wszystkie składniki. Deser porcjować do pucharków. Przygotować według przepisu podanego na opakowaniu polewę czekoladową i polać nią deser, na sam koniem posypać płatkami migdałowymi i schłodzić w lodówce przez około 3 godziny


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Deser z alkoholem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Kisiel jabłkowo-jagodowy Dyniowe buchty z marmoladą Dyniowy budyń z robaczkami
Gofry z mascarpone Ciasteczka czekoladowo-owsiane Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane