jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Deser z pierwiosnkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wiosenny deser z wiejskim twarożkiem , rodzynkami i galaretką z pigwy zdobioną pierwiosnkami i listkami melisy - polecam!

Deser z pierwiosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z pierwiosnkiem

 

  • 400 g twarożku wiejskiego
  • pół szklanki jogurtu lub śmietanki
  • 8 kruchych herbatników
  • 2 łyżki drobnych rodzynków
  • 2 łyżki rodzynków w czekoladzie
  • 4 łyżeczki galaretki z pigwy
  • listki melisy i pierwiosnki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Deser z pierwiosnkiem
Twarożek rozgniatamy z jogurtem lub śmietanką za pomocą widelca. Do 4 pucharków układamy warstwami po 1 skruszonym herbatniku, warstwie twarożku posypaną drobnymi rodzynkami (jeśli są duże możemy je posiekać). Następnie posypujemypokruszony herbatnik i drugą warstwę twarożku . Górę posypujemy rodzynkami w czekoladzie, układamy galaretkę z pigwy. Dekorujemy pierwiosnkami i listkami melisy.
Deser z pierwiosnkiem
Twarożek rozgniatamy z jogurtem lub śmietanką za pomocą widelca.
Deser z pierwiosnkiem
Do 4 pucharków układamy warstwami po 1 skruszonym herbatniku, warstwie twarożku posypaną drobnymi rodzynkami
Deser z pierwiosnkiem
Następnie posypujemy pokruszony herbatnik i drugą warstwę twarożku .
Deser z pierwiosnkiem
Górę posypujemy rodzynkami w czekoladzie, układamy galaretkę z pigwy.

Tagi:

czekolada