pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Domowe Brownie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie,mocno czekoladowe typowo amerykańskie ciasto które cieszy się wielkim powodzeniem w niejednym domu.

 Domowe  Brownie

Składniki:

Domowe Brownie

 

  • 30 dkg gorzkiej czekolady
  • 25 dkg cukru
  • szczypta soli
  • 22 dkg masła
  • 3 jajka
  • 14 dkg mąki
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego

Sposób przygotowania:

Domowe Brownie
10 dkg czekolady siekamy i odkładamy. Pozostałą czekoladę i masło roztapiamy w rondelku na małym ogniu.Jajka ubijamy na puszysto z cukrem i aromatem waniliowym następnie dodajemy po troszkę rozpuszczonej czekolady z masłem ( cały czas miksując) Dodajemy mąkę z solą i dokładnie mieszamy.Wylewamy ciasto na formę ( 20 x 30 ) posypujemy posiekaną czekoladą i pieczemy w 180 stopniach przez 25 min. Możemy podawać z gałką lodów waniliowych.