Sposób przygotowania:
Brownie z jeżynami
1. Nagrzewany piekarnik na 170 stopni.
2. Wcześniej wyjmujemy jajka, masło i jogurt, aby nabrały temperatury pokojowej.
3. Masło wraz czekolada przekładamy do rondelka i roztapiamy na małym ogniu, cały czas mieszając.
4. Jajka wraz cukrem miksujemy w robocie lub mieszamy ręcznie do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem stopniowo łyżka do uzyskania jednolitej masy.
5. Dodajemy przesianą mąkę, jogurt i szczyptę soli. Miksujemy na jednolitą masę.
6. Przelewamy do wcześniej przygotowanej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównuje powierznie i dodajemy umyte jeżyny i pokruszoną gorzka czekoladę.
7. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut.
2. Wcześniej wyjmujemy jajka, masło i jogurt, aby nabrały temperatury pokojowej.
3. Masło wraz czekolada przekładamy do rondelka i roztapiamy na małym ogniu, cały czas mieszając.
4. Jajka wraz cukrem miksujemy w robocie lub mieszamy ręcznie do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem stopniowo łyżka do uzyskania jednolitej masy.
5. Dodajemy przesianą mąkę, jogurt i szczyptę soli. Miksujemy na jednolitą masę.
6. Przelewamy do wcześniej przygotowanej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównuje powierznie i dodajemy umyte jeżyny i pokruszoną gorzka czekoladę.
7. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut.