edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Brownie z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Brownie z jeżynami intensywnie czekoladowe ciasto, które idealnie sprawdzi się z gałką lodów lub ulubioną kawą.

Brownie z jeżynami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brownie z jeżynami

 

Sposób przygotowania:

Brownie z jeżynami
1. Nagrzewany piekarnik na 170 stopni.

2. Wcześniej wyjmujemy jajka, masło i jogurt, aby nabrały temperatury pokojowej.

3. Masło wraz czekolada przekładamy do rondelka i roztapiamy na małym ogniu, cały czas mieszając.

4. Jajka wraz cukrem miksujemy w robocie lub mieszamy ręcznie do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem stopniowo łyżka do uzyskania jednolitej masy.

5. Dodajemy przesianą mąkę, jogurt i szczyptę soli. Miksujemy na jednolitą masę.

6. Przelewamy do wcześniej przygotowanej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównuje powierznie i dodajemy umyte jeżyny i pokruszoną gorzka czekoladę.

7. Pieczemy w piekarniku przez około 30 minut.
Brownie z jeżynami
Masło wraz gorzka czekoladą przekładamy do rondelka i roztapiamy na małym ogniu
Brownie z jeżynami
Jajka wraz z cukrem miksujemy w robocie lub mieszamy ręcznie
Brownie z jeżynami
Do jednolitej masy z jajek i cukru dodajemy stopniowo roztopioną czekoladę z masłem i miksujemy na jednolitą masę
Brownie z jeżynami
Gotową masę przekładamy do formy do pieczenia i dekorujemy jeżynami i pokruszoną czekoladą