Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kokosowe brownie z jaglanką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Ciasto jest niezwykle wilgotne i miękkie dzięki kaszy, czekoladowe jak prawdziwe Brownie, z lekką nutą kokosu dzięki mleczku i wiórkom. Wiadomo, że najlepsze brownie robi Nigella, to ciasto jest z dedykacją właśnie dla niej :)

Kokosowe brownie z jaglanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowe brownie z jaglanką

 

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe brownie z jaglanką
Czekoladę połamać i wrzucić razem z masłem do kubka lub miseczki. Rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Wymieszać do jednolitej konsystencji. Jaglankę ugotowaną wg przepisu na opakowaniu (100g to waga suchej surowej kaszy) wrzucić do miski, dodać mleko kokosowe i jajka, zmiksować blenderem na jednolitą masę. Dodać rozpuszczoną letnią czekoladę, cukier, wiórki i kakao. Zmiksować ponownie. Masę przelać do formy o wymiarach 18x28cm i piec 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Ciasto pokroić w kwadraty i podawać.
Kokosowe brownie z jaglanką
Czekoladę połamać i wrzucić razem z masłem do kubka lub miseczki. Rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Wymieszać do jednolitej konsystencji.
Kokosowe brownie z jaglanką
Etap 2Jaglankę ugotowaną wg przepisu na opakowaniu (100g to waga suchej surowej kaszy) wrzucić do miski, dodać mleko kokosowe i jajka, zmiksować blenderem na jednolitą masę.
Kokosowe brownie z jaglanką
Dodać rozpuszczoną letnią czekoladę, cukier, wiórki i kakao. Zmiksować ponownie.
Kokosowe brownie z jaglanką
Masę przelać do formy o wymiarach 18x28cm i piec 40 minut w 180 stopniach. Wystudzić.