Sposób przygotowania:
Dwa Michały
Jajko gotujemy na twardo,obieramy,płuczemy i wycieramy ręcznikiem papierowym.
Sałatę,szczypior i rzodkiewkę myjemy i również osuszamy.
Jajo przecinamy na pół wzdłuż.Na dole wbijamy wykałaczki i zakładamy na każdą końcówkę po plasterku ogórka-czyli robimy koła.Na jajko kładziemy paprykę konserwową na nią dodajemy majonez a na majonez kładziemy rzodkiewkę.Malujemy oczka,nosek i bużkę majonezem.Na górę rzodkiewki dajemy po kawałku pociętego szczypiorka i mamy a'la czapę. Na talerzu układamy sałatę , przekładamy na nią nasze Michały i podajemy na śniadanie naszym małym pociechom :-)
Sałatę,szczypior i rzodkiewkę myjemy i również osuszamy.
Jajo przecinamy na pół wzdłuż.Na dole wbijamy wykałaczki i zakładamy na każdą końcówkę po plasterku ogórka-czyli robimy koła.Na jajko kładziemy paprykę konserwową na nią dodajemy majonez a na majonez kładziemy rzodkiewkę.Malujemy oczka,nosek i bużkę majonezem.Na górę rzodkiewki dajemy po kawałku pociętego szczypiorka i mamy a'la czapę. Na talerzu układamy sałatę , przekładamy na nią nasze Michały i podajemy na śniadanie naszym małym pociechom :-)
gusia1000