Strona główna Farsz do pasztecików drożdżowych

Farsz do pasztecików drożdżowych

Nadzienia « poprzedni | następny »
nieuchwytna offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 1
Farsz do pasztecików drożdżowych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aromatyczny i pyszny farsz, który wykorzystałam do zrobienia pasztecików drożdżowych


trudność: łatwe
czas:

Farsz do pasztecików drożdżowych - SKŁADNIKI:

  • 35 dag pasztetowej (użyłam 20 dag wieprzowej i 15 dag drobiowej)
  • 2 mniejsze cebule
  • ok. 25 dag pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Farsz do pasztecików drożdżowych - PRZYGOTOWANIE:

1. Z pasztetowej zdjęłam osłonki i przelożyłam do miski, pogniotłam widelcem. 2. Cebule obrałam i pokroiłam w kostkę, a następnie podsmażyłam na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, przestudziłam i dodałam do pasztetowej. 3. Pieczarki drobniutko pokroiłam i podduszałam do czasu, aż odparowały wodę, wcześniej doprawiłam je solą i pieprzem. Przestudziłam i dodałam do miski. Dokładnie wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Farsz należy schłodzić ok. 1 h by smaki sie "przegryzły". Idealny do drożdżowych pasztecików lub pierożków na słono.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Farsz do pasztecików drożdżowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Nadzienia
Kalarepa Eli faszerowana krupniokiem Jajka Eli faszerowane awokado Naleśniki z białym serem, miodem i bakaliami
Naleśniki ze szpinakiem Pasta z makreli i marchwi Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków
Mincemeat Pasta twarogowo-porowo-jajeczna Farsz z kapusty do pierogów lub krokietów.
Śliwkowo - korzenne nadzienie do piernika Krem daktylowy z kakao Farsz do krokietów lub pieczonych pierożków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane