Strona główna Farsz do pasztecików drożdżowych

Farsz do pasztecików drożdżowych

Nadzienia « poprzedni | następny »
nieuchwytna - Przepis na: Farsz do pasztecików drożdżowych offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Farsz do pasztecików drożdżowych
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Aromatyczny i pyszny farsz, który wykorzystałam do zrobienia pasztecików drożdżowych


trudność: łatwe
czas:

Farsz do pasztecików drożdżowych - SKŁADNIKI:

  • 35 dag pasztetowej (użyłam 20 dag wieprzowej i 15 dag drobiowej)
  • 2 mniejsze cebule
  • ok. 25 dag pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Farsz do pasztecików drożdżowych - PRZYGOTOWANIE:

1. Z pasztetowej zdjęłam osłonki i przelożyłam do miski, pogniotłam widelcem. 2. Cebule obrałam i pokroiłam w kostkę, a następnie podsmażyłam na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, przestudziłam i dodałam do pasztetowej. 3. Pieczarki drobniutko pokroiłam i podduszałam do czasu, aż odparowały wodę, wcześniej doprawiłam je solą i pieprzem. Przestudziłam i dodałam do miski. Dokładnie wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Farsz należy schłodzić ok. 1 h by smaki sie "przegryzły". Idealny do drożdżowych pasztecików lub pierożków na słono.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Farsz do pasztecików drożdżowych  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Nadzienia
Kalarepa Eli faszerowana krupniokiem Jajka Eli faszerowane awokado Naleśniki z białym serem, miodem i bakaliami
Naleśniki ze szpinakiem Pasta z makreli i marchwi Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków
Mincemeat Pasta twarogowo-porowo-jajeczna Farsz z kapusty do pierogów lub krokietów.
Śliwkowo - korzenne nadzienie do piernika Krem daktylowy z kakao Farsz do krokietów lub pieczonych pierożków

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane