Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 209]

Kajzerki paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bułki faszerowane mięsem i grzybami, mogą być podane jako paszteciki do barszczu lub jako przekąska, drugie śniadanie a nawet kolacja.

Kajzerki paszteciki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kajzerki paszteciki

 

Sposób przygotowania:

Kajzerki paszteciki

ETAP 1:

Kajzerki Paszteciki

1. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.

2. Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami.

3. Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy.

ETAP 2:

Kajzerki Paszteciki

4. Bułki kroimy na połowę, wyjmujemy środek bułki i faszerujemy mięsem.

ETAP 3:

Kajzerki Paszteciki

5. Bułki z nadzieniem moczymy lekko w mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej.

6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 4:

Kajzerki Paszteciki

7. Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska.
8. Gotowe.