Sposób przygotowania:
Kajzerki pasztecikiETAP 1:
1. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, solimy, zalewamy wodą i gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Mięso po ugotowaniu kroimy, mielimy w maszynce do mielenia mięsa razem obraną cebulę oraz pieczarkami.
3. Następnie wbijamy jedno jajko, doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową oraz majerankiem. Dokładniej mieszamy.
ETAP 2:
4. Bułki kroimy na połowę, wyjmujemy środek bułki i faszerujemy mięsem.
ETAP 3:
5. Bułki z nadzieniem moczymy lekko w mleku, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i panierujemy w bułce tartej.
6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
ETAP 4:
7. Gotowe. Paszteciki podajemy z barszczem lub podajemy, jako przekąska.
8. Gotowe.