Sposób przygotowania:
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na dwie części.
Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Na maśle zeszklić cebulę, dodać pieczarki, smażyć do miękkości, w razie konieczności podlać wodą. Dodać szpinak oraz wszystkie przyprawy, Dusić 5 minut.
Gotowy farsz rozłożyć na wzdłuż na jednym boku ciasta francuskiego, przykryć drugim końcem ciasta. Pokroić na kawałki o szerokości 5 cm. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
Podawać na zimno.
Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Na maśle zeszklić cebulę, dodać pieczarki, smażyć do miękkości, w razie konieczności podlać wodą. Dodać szpinak oraz wszystkie przyprawy, Dusić 5 minut.
Gotowy farsz rozłożyć na wzdłuż na jednym boku ciasta francuskiego, przykryć drugim końcem ciasta. Pokroić na kawałki o szerokości 5 cm. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
Podawać na zimno.