Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami, szpinakiem i cebulką to aromatyczna przystawka na zimno

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Ciasto francuskie rozwinąć, przekroić wzdłuż na dwie części.



Pieczarki drobno pokroić lub zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.

Na maśle zeszklić cebulę, dodać pieczarki, smażyć do miękkości, w razie konieczności podlać wodą. Dodać szpinak oraz wszystkie przyprawy, Dusić 5 minut.



Gotowy farsz rozłożyć na wzdłuż na jednym boku ciasta francuskiego, przykryć drugim końcem ciasta. Pokroić na kawałki o szerokości 5 cm. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

Podawać na zimno.
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Farsz na bazie cebuli, pieczarek i szpinaku
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Ciasto francuskie przekroić wzdłuż i ułożyć farsz
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem