Sposób przygotowania:
Kruche paszteciki z mięsem z rosołu
Do przesianej mąki wbijamy jajko, dodajemy zimne masło starte na tarce, jogurt oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto.
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju. Obrane z kości mięso mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu razem z cebulą. Dodajemy przyprawy oraz przecier pomidorowy i dokładnie mieszamy.
Ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta. Przecinamy je wzdłuż na pół. Nakładamy farsz na obie części, zwijamy i kroimy po skosie na kawałki.
Paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i oprószamy sezamem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju. Obrane z kości mięso mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu razem z cebulą. Dodajemy przyprawy oraz przecier pomidorowy i dokładnie mieszamy.
Ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta. Przecinamy je wzdłuż na pół. Nakładamy farsz na obie części, zwijamy i kroimy po skosie na kawałki.
Paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i oprószamy sezamem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.