Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kruche paszteciki z mięsem z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gdy zostało nam trochę gotowanego mięsa z rosołu, warto wykorzystać je do przyrządzenia pysznym pasztecików.

Kruche paszteciki z mięsem z rosołu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche paszteciki z mięsem z rosołu

 

Sposób przygotowania:

Kruche paszteciki z mięsem z rosołu
Do przesianej mąki wbijamy jajko, dodajemy zimne masło starte na tarce, jogurt oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto.

Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym oleju. Obrane z kości mięso mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu razem z cebulą. Dodajemy przyprawy oraz przecier pomidorowy i dokładnie mieszamy.

Ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta. Przecinamy je wzdłuż na pół. Nakładamy farsz na obie części, zwijamy i kroimy po skosie na kawałki.

Paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i oprószamy sezamem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Kruche paszteciki z mięsem z rosołu
Do przesianej mąki wbijamy jajko, dodajemy zimne masło starte na tarce, jogurt oraz szczyptę soli. Zagniatamy ciasto.
Kruche paszteciki z mięsem z rosołu
Dodajemy przyprawy oraz przecier pomidorowy i dokładnie mieszamy.
Kruche paszteciki z mięsem z rosołu
Nakładamy farsz, zwijamy i kroimy na kawałki.
Kruche paszteciki z mięsem z rosołu
Paszteciki smarujemy roztrzepanym jajkiem i oprószamy sezamem.