monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1253]

Filet z kurczaka nadziewany pekinką i suszonymi pomidorami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne kolorowe i soczyste faszerowane mięsko z kurczaka. Oczywiście danie niskokaloryczne czyli to co lubimy, zapraszam:)

Filet z kurczaka nadziewany pekinką i suszonymi pomidorami

Składniki:

Filet z kurczaka nadziewany pekinką i suszonymi pomidorami

 

  • 1 filet z piersi kurczaka – 150 g
  • 2 łyżki posiekanej kapusty pekińskiej
  • 2 suszone pomidory
  • 1/8 zielonej papryki
  • ½ łyżeczki majonezu light
  • Sól, pieprz do smaku
  • ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka nadziewany pekinką i suszonymi pomidorami

ETAP 1:

Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać sól, pieprz oraz przyprawę i majeranek. Mieszanką dokładnie natrzeć płat mięsa.

ETAP 2:

Filet z kurczaka nadziewany pekinką i suszonymi pomidorami
w miseczce wymieszać pokrojona kapustę oraz majonez

Opłukaną i osuszoną kapustę pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki. Suszone pomidory ( o obniżonej zawartości tłuszczu) również pokroić w małą kostkę i dodać do kapusty. Dołożyć majonez i dokładnie całość wymieszać.

ETAP 3:

Filet z kurczaka nadziewany pekinką i suszonymi pomidorami
na mięsie ułożyć składniki farszu i zrolować

Nałożyć na płat i rozsmarować. Paprykę pokroić na 4 cienkie paski i ułożyć na jednym z krótkich końców, zrolować i zabezpieczyć wykałaczkami.

ETAP 4:

Filet z kurczaka nadziewany pekinką i suszonymi pomidorami
przygotowane mięso owinąć w folie aluminiową

Owinąć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st, piec około 20-22 minut. Wyjąć, pozbawić wykałaczek, podawać. Smacznego!