beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Filet z kurczaka z sadzonym jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Filet z kurczaka z sadzonym jajkiem

Filet z kurczaka z sadzonym jajkiem

Składniki:

Filet z kurczaka z sadzonym jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z sadzonym jajkiem
Pierś z kurczaka dokładnie umyłam, osuszyłam i przekroiłam na dwie części. Mięso lekko rozbiłam tłuczkiem do mięsa i oprószyłam solą i pieprzem. Następnie umyłam pieczarki i osączyłam z nadmiaru wody. Po czym podsmażyłam je na oleju, zdjęłam z patelni. Następnie na patelni rozgrzałam tłuszcz i rozkłóciłam jajko z łyżką mleka. Przygotowane filety panierowałam w jajku i bułce tartej. Następnie usmażyłam na rumiano z jednej strony. Po czym odwróciłam, wybiłam jajko na upieczony filet i smażyłam do jego ścięcia. Przygotowanymi pieczarkami obłożyłam jajko nim się ścięło. Całość oprószyłam solą i pieprzem.