Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem to pyszna przekąska, którą przygotujemy w kilka chwil - polecam.

Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem

 

  • 1 opakowanie ciast francuskiego
  • 3-4 łyżki czerwonego pesto
  • 3 łyżki ketchupu
  • 100 - 150 g szynki konserwowej
  • 100-150 g żółtego sera

Sposób przygotowania:

Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem
Ciasto francuskie rozwijamy, nakłuwamy widelcem, smarujemy czerwonym pesto wymieszanym z ketchupem (zostawiamy około 1 cm wolnego brzegu). Nakładamy plastry sera oraz szynki.

Zwijamy w ciasny rulon, kroimy na plastry około 1,5 cm. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy przez około 15-17 minut w nagrzanym do 200-210 stopni piekarniku - przekąski mają być zarumienione.
Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem
Francuskie zawijasy z pesto, szynką i serem - tuż po upieczeniu