Sposób przygotowania:
Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego
Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy łyżeczkę pasty harissa, pesto oraz ketchup wszystko dokładnie łączymy i rozsmarowujemy na cieście, następnie układamy żółty ser i szynkę, całość zwijamy w roladę, którą następnie kroimy na grubsze plastry, tak przygotowane zawijasy układamy na papierze do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku przez około 20 minut do zarumienienia się zawijasów.
![Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serowo-szynkowe-zawijasy-z-francuskiego-151980.jpg)
![Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serowo-szynkowe-zawijasy-z-francuskiego-151981.jpg)
![Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serowo-szynkowe-zawijasy-z-francuskiego-151982.jpg)
![Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego Serowo-szynkowe zawijasy z francuskiego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serowo-szynkowe-zawijasy-z-francuskiego-151983.jpg)