Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Galaretka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nie tylko dobra, ale stanowi też ozdobę stołu;)

Galaretka z kurczaka

Składniki:

Galaretka z kurczaka

 

  • Kurczak - ok. 1 kg
  • Groszek – 1 puszka
  • Natka pietruszki
  • Marchew- ugotowana w rosole
  • Rosół – ten w którym ugotowane było mięso
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • Zelatyna

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z kurczaka
Do miseczki włożyć: groszek z puszki, pokrojoną natkę pietruszki, pokrojoną marchewkę, pokrojone jajko oraz pokrojone drobno mięsot z kurczaka. Zalać przecedzonym rosołem zmieszanym z żelatyna (ilość wg przepisu na opakowaniu). Po zastygnięciu wyciągnąć galaretkę na talerz dniem do góry (mięso ma być na dole). Przyrawic do smaku i polac octem.