alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Galaretka z pianką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Z takiego deserku ucieszą się domownicy. Truskawki można zastąpić innymi owocami jak również dostosować według smaku galaretki.

Galaretka z pianką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Galaretka z pianką

 

  • 2 galaretki truskawkowe
  • 200 ml kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • truskawki
  • sos do deserów o smaku toffi

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z pianką
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu i odłożyć do ostudzenia. Gdy galaretka będzie zimna 2/3 rozlać do pucharków i włożyć do stężenia do lodówki. Pozostałą część galaretki pozostawiamy w ciepłym miejscu żeby nam się nie ścięła wcześniej od tej z lodówki. Gdy zacznie się ścinać wtedy miksujemy na szybkich obrotach by się spieniła i rozlewamy do pucharków. Ponownie wkładamy do lodówki do stężenia. Bezpośrednio przed podaniem kilka truskawek pokroić w drobniutką kosteczkę i nałożyć 2 łyżki na środek pianki. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Szprycą udekorować na wierzchu dodać po 3 plasterki truskawek i polać sosem toffi.
Galaretka z pianką
na stążałe piance z galaretki na środek nałożyć po 2 łyżki drobno pokrojonych truskawek