Strona główna Galaretkowy przekładaniec z serkiem

Galaretkowy przekładaniec z serkiem

Triss - Przepis na: Galaretkowy przekładaniec z serkiem offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1075
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Galaretkowy przekładaniec z serkiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczny deser na upalne dni, niestety troszkę trzeba poczekać, aby stężały kolejne warstwy.


trudność: łatwe
czas:

Galaretkowy przekładaniec z serkiem - SKŁADNIKI:

  • 2 galaretki porzeczkowe
  • 300g serka waniliowego (u mnie Danio)
  • 2 czubate łyżeczki dżemu porzeczkowego

Galaretkowy przekładaniec z serkiem - PRZYGOTOWANIE:

Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Ostudzić. Do wysokich kieliszków wlać do ok. ponad 1/3 porcję galaretki (ok. 5-6 kieliszków) Nieco jej pozostanie. Włożyć do lodówki, aby stężała. Na ściętej galaretce ułożyć po ok. 2 spore łyżeczki serka waniliowego, dobrze wyrównać do brzegów kieliszka. Wylać resztę pierwszej galaretki, włożyć do lodówki aby stężała. Przyrządzić drugą galaretkę zmniejszając wodę o 100ml, ostudzić. Około 2-3 łyżki serka wymieszać z dżemem porzeczkowym i przełożyć na warstwę stężałej galaretki. Przelać delikatnie przy pomocy łyżeczki ostatnią galaretkę. Całość włożyć do lodówki do stężenia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Galaretkowy przekładaniec z serkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Serowy omlecik makaronowy Gofry o smaku wanilii Jajecznica z boczniakami
Racuszki z truskawkami i płatkami owsianymi Koktajl z truskawek,jagód z kakao Biszkoptowy przekładaniec z aronią
Kotlety mielone z gorgonzolą i gruszką Pstrąg pieczony na gałązkach świerkowych Pierś z kurczaka panierowana w płatkach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane