Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Gruszki z bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gruszki z bryndzą można podawać do bardzo wielu potraw.

Gruszki z bryndzą

Składniki:

Gruszki z bryndzą

 

  • 1 porcja:
  • 1 duża lub 2 małe gruszki
  • 2 łyżeczki cukru
  • sok z cytryny
  • 2-3 dag bryndzy
  • sos beszamelowy

Sposób przygotowania:

Gruszki z bryndzą
Gruszki obrać i pokroić w poprzeczne plastry grubości plastra i dusić kilka minut w małej ilości wody z dodatkiem cukru i soku z cytryny, odsączyć. Wyłożyć do salaterki i polać sosem beszamelowym z bryndzą.

Tagi:

sosy