szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

gruszki z szynką parmeńską i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna wykwintna przekąska z gruszek i szynki parmeńskiej

gruszki z szynką parmeńską i rukolą

Składniki:

gruszki z szynką parmeńską i rukolą

 

  • 4 twarde gruszki
  • 8 plasterków szynki parmeńskiej
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • pół szklanki kremówki
  • 2 łyżi musztardy
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • garść rukoli

 

Sposób przygotowania:

gruszki z szynką parmeńską i rukolą
Gruszki umyć, obrać,przekroic na pół, oczyścić z gniazd nasiennych.Każdą połókę przekroić jeszcze raz tak aby powstał wachlarzyk,skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą.Kremówkę ubić na krem, posolić i wymiesza ć dokładnie z musztardą.Na talerzu ułożyć gruszki, na każdym wachlarzyku ułożyć plasterek szynki parmeńskiej a całośc udekorować kremem musztardowym i oprószyć pieprzem cytrynowum.Posypać umyta i osuszoną rukolą.