Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Grzanki krabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Grzanki te polecam wielbicielom paluszków krabowych (surimi). Często robię je na szybkie śniadania w weekendy

Grzanki krabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzanki krabowe

 

 

Sposób przygotowania:

Grzanki krabowe
Paluszki krabowego wyjąć z folii, pokroić drobno i wrzucić do miski. Dodać starty na tarce na dużych oczkach ser żółty, posypać obficie pieprzem i wymieszać (te czynności można wykonać wieczorem, aby na drugi dzień mieć szybkie śniadanie). Wbić 2 jajka i dokładnie całość wymieszać. Masę nałożyć na 6 kromek chleba tostowego, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut. Podawać z sałatą i pomidorkami. Grzanki dobrze też smakują polane keczupem
Grzanki krabowe
Paluszki krabowego wyjąć z folii, pokroić drobno i wrzucić do miski. Dodać starty na tarce na dużych oczkach ser żółty, posypać obficie pieprzem i wymieszać
Grzanki krabowe
Wbić 2 jajka i dokładnie całość wymieszać.
Grzanki krabowe
Masę z paluszków i jajek dokładnie wymieszać
Grzanki krabowe
Masę nałożyć na 6 kromek chleba tostowego, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 10 minut.