WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Jajka faszerowane brokułami i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka z farszem z gotowanych brokułów i słodkiej kukurydzy z puszki. Ciekawy sposób na wiosenne faszerowane jajka.

Jajka faszerowane brokułami i kukurydzą

Składniki:

Jajka faszerowane brokułami i kukurydzą

 

  • 10 jajek
  • 1 mały brokuł
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane brokułami i kukurydzą
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie dość miękki i studzimy. Kroimy drobno.

Do brokuła dodajemy trzy łyżki kukurydzy z puszki, połowę żółtek z jajek, majonez i musztardę.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i napełniamy wydrążone jajka.