Sposób przygotowania:
Muffinki z serem gorgonzola i szynką
Ser gorgonzola kroimy w kostkę, szynkę na drobne kawałki.
Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie. Masło roztapiamy, studzimy. Jajka rozmącamy, mieszamy z musztardą. Szczypiorek siekamy. Łączymy ze sobą składniki, mieszamy łyżką.
Przekładamy ciasto do foremek na muffinki. Pieczemy ok.25 min. w 180 st C. Możemy podawać na ciepło lub na zimno.
Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na oliwie. Masło roztapiamy, studzimy. Jajka rozmącamy, mieszamy z musztardą. Szczypiorek siekamy. Łączymy ze sobą składniki, mieszamy łyżką.
Przekładamy ciasto do foremek na muffinki. Pieczemy ok.25 min. w 180 st C. Możemy podawać na ciepło lub na zimno.