Sposób przygotowania:
Muffinki na słono z szynką serrano
Masło roztapiamy. Szalotkę i paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Jajka rozmącamy, mieszamy z ketchupem, musztardą i mlekiem. Szczypiorek i natkę pietruszki siekamy. Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, ser gouda ścieramy na tarce, ser gorgonzola kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki łączymy, dosypujemy sól, pieprz i oregano, mieszamy łyżką. Wlewamy do formy na muffinki.
Pieczemy w 180 st.C do suchego patyczka, ok.20 min. Podajemy na cieplo lub na zimno.
Na wierzch każdej babeczki kładziemy szynkę.
Wszystkie składniki łączymy, dosypujemy sól, pieprz i oregano, mieszamy łyżką. Wlewamy do formy na muffinki.
Pieczemy w 180 st.C do suchego patyczka, ok.20 min. Podajemy na cieplo lub na zimno.
Na wierzch każdej babeczki kładziemy szynkę.