bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 822]

Jajka faszerowane pastą warzywną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane bardzo często przygotowuję na święta Wielkanocne, tym razem do farszu użyłam pasty warzywnej o smaku grzybowym, jajka wyszły bardzo smaczne.

Jajka faszerowane pastą warzywną

Składniki:

Jajka faszerowane pastą warzywną

 

  • 6 jajek
  • 150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym
  • Sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • Pół pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą warzywną
Jajka przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na twardo, ja gotuję przez 10 min.

Ostudzone obieramy, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka, białka odkładamy na talerzu.

Do żółtek dodajemy pastę warzywną, olej i rozcieramy widelcem na gładka masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przygotowanym farszem napełniamy odłożone białka, szczypiorek drobno siekamy, posypujemy nim jajka.