mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajka z pomidorami (Byde b'Banadoura)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna, libańska potrawa, idealna na śniadanie czy kolację :)

Jajka z pomidorami (Byde b'Banadoura) Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka z pomidorami (Byde b'Banadoura)

 

Sposób przygotowania:

Jajka z pomidorami (Byde b'Banadoura)
Natkę pietruszki myję, osuszam i drobno siekam. Dymkę obieram i także drobno siekam.
Pomidory myję, parzę wrzątkiem, obieram ze skórki, kroję na ćwiartki i układam w naczyniu do zapiekania.
Mieszam roztrzepane jajka z wodą, solą, pieprzem, cynamonem natką pietruszki i dymką. Masą jajeczną zalewam pomidory i zapiekam w piekarniku lub w mikrofalówce aż jajka się zetną (trwa to kilkanaście minut, w mikrofalówce 13 minut.
Po upieczeniu można jajka posmarować oliwą i zapiec na złoto na opcji grill.
Jajka z pomidorami (Byde b'Banadoura)
Pomidory myję, parzę, obieram ze skórki i kroję na ćwiartki
Jajka z pomidorami (Byde b'Banadoura)
Jajka roztrzepuję z wodą, solą, pieprzem, cynamonem, natką i dymką
Jajka z pomidorami (Byde b'Banadoura)
Masą jajeczną zalewam pomidory i zapiekam w piekarniku