motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Jarzynowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta w przygotowaniu i smaczna zupka jarzynowa z pieczarkami. Ugotowana jest na żeberkach wieprzowych.

Jarzynowa z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarzynowa z pieczarkami

 

  • 70 dkg żeberek
  • 50 dkg pieczarek
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 0,5 selera
  • vegeta
  • olej do smażenia
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z pieczarkami
Żeberka dokładnie pukamy, zalewamy wodą i gotujemy.

W tym czasie obieramy pieczarki i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy vegetą.

Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie przygotowane składniki dodajemy do gotującego się wywaru. Gotujemy do miękkości.

Na koniec doprawiamy do smaku. 
Jarzynowa z pieczarkami
Opukane mięso zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia
Jarzynowa z pieczarkami
Obrane pieczarki kroimy na mniejsze kawałki i smażymy
Jarzynowa z pieczarkami
Jarzyny obieramy i myjemy. Ścieramy na grubych oczkach
Jarzynowa z pieczarkami
Wszystko dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości