Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa jarzynowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zupa jarzynowa na wywarze z mięsa z dodatkiem pieczarek i fasolki szparagowej jest bardzo smaczna i sycąca.

Zupa jarzynowa z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z pieczarkami
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, włożyć do garnka razem z warzywami paski. Wlać 4 szklanki wody, włożyć umyte skrzydełko z kurczaka, wsypać odrobinę soli i gotować. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekane pieczarki i ugotowaną, osączoną fasolkę szparagową. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody. Pieczarki z fasolką i śmietanę połączyć z zupą, dodać posiekany koperek, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Zupa jarzynowa z pieczarkami
Do garnka włożyć umyte warzywa i skrzydełko
Zupa jarzynowa z pieczarkami
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekane pieczarki
Zupa jarzynowa z pieczarkami
Smietanę dokładnie wymieszać z pszenną mąką
Zupa jarzynowa z pieczarkami
Połączyć z zupą dodać pieczarki i fasolkę