Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z pieczarkami
Cebulę obrać i pokroić na półplasterki lub ćwiartki, Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić na średnią kosteczkę. Cebulę wraz z pieczarkami przesmażyć na smalcu w trakcie gotowania zupy. Kości żeberkowe namoczyć, wypłukać i wrzucić do garnka z lekko osoloną wodą, podgotować. Do wywaru mięsnego dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i selera, potem po ok. 10 minutach wrzucić ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Nie muszę chyba wspominać, że wszystkie warzywa mają być obrane i umyte :)) Po 10-15 minutach wrzucić pora pokrojonego na grubsze plasterki. pod koniec gotowania dodać przesmażoną cebulę z pieczarkami. Zupę doprawić do smaku przyprawami według uznania, można zagęścić śmietaną z dodatkiem łyżki mąki. Na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO :)