Sposób przygotowania:
Jesienna zupa z dynią i kukurydzą
Kukurydzę obieramy i za pomocą ostrego noża wycinamy ziarenka z kolby. Ziemniaki obieramy i kroimy w dość sporą kostkę. W mniej więcej taką samą kostkę kroimy obraną dynię hokkaido.
Obraną marchewkę kroimy w plasterki.
Do garnka z bulionem dodajemy kukurydze i gotujemy ją około 5 minut, następnie dodajemy pokrojoną marchewkę, ziemniaki i dynie i gotujemy zupę na wolnym ogniu około 20 minut (lub do momentu kiedy ziemniaki i dynią będą miękkie , ale Uwaga! Warzywa nie mogą być rozgotowane).
Do zupy wlewamy śmietanę, dodajemy natkę i pokrojonego w plasterki kurczaka i gotujemy 2-3 minuty, zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupę serwujemy gorącą, posypaną natką, smacznego ; )
Obraną marchewkę kroimy w plasterki.
Do garnka z bulionem dodajemy kukurydze i gotujemy ją około 5 minut, następnie dodajemy pokrojoną marchewkę, ziemniaki i dynie i gotujemy zupę na wolnym ogniu około 20 minut (lub do momentu kiedy ziemniaki i dynią będą miękkie , ale Uwaga! Warzywa nie mogą być rozgotowane).
Do zupy wlewamy śmietanę, dodajemy natkę i pokrojonego w plasterki kurczaka i gotujemy 2-3 minuty, zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupę serwujemy gorącą, posypaną natką, smacznego ; )
SylaUla
Magdalena88
Igraszki Losu
Jagodowa