Sposób przygotowania:
Zupa z bobu
1.Wrzuć bób do miski z zimną wodą, przykryj i odstaw na noc do nasiąknięcia. Odcedź bób i zdejmij z niego skórę. W dużym garnku rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, pora, ziemniaki, suchy bób i smaż przez 6 minut ciągle mieszając.
2.Dodaj paprykę, kmin i smaż kolejne 5 minut. Dodaj seler, czosnek, bulion. Nie sól bo bób stwardnieje. Zdejmij z ognia i zmiksuj aż uzyskasz gładki krem. Dodaj soli i pieprzu. Jeśli zupa jest za gęsta dodaj trochę bulionu.
3.Przed podaniem posyp składnikami do przybrania i dodaj trochę ziół.
2.Dodaj paprykę, kmin i smaż kolejne 5 minut. Dodaj seler, czosnek, bulion. Nie sól bo bób stwardnieje. Zdejmij z ognia i zmiksuj aż uzyskasz gładki krem. Dodaj soli i pieprzu. Jeśli zupa jest za gęsta dodaj trochę bulionu.
3.Przed podaniem posyp składnikami do przybrania i dodaj trochę ziół.