ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Kanapki z pastą z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kanapki z pastą makrelową z kiełkami, doprawione papryką

Kanapki z pastą z makreli Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kanapki z pastą z makreli

 

  • wieloziarniste pieczywo
  • 1 makrela wędzona
  • 2 - 3 jajka
  • kiełki rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • mielona papryka czerwona słodka i ostra
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa Kamis Fit Up do twarożków

Sposób przygotowania:

Kanapki z pastą z makreli
Przygotowujemy pastę: makrelę otwieramy i oddzielamy środek od ości, przekładamy do miseczki. Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy i drobno siekamy, dodajemy do makreli, dodajemy majonez oraz przyprawy: sól, pieprz, przyprawe do twarożków, paprykę słodką i odrobinę ostrej, mieszamy. Pastę nakładamy na kanapki i posypujemy kiełkami rzodkiewki. Smacznego :)
Kanapki z pastą z makreli
Jajka kroimy w małą kostkę, potem można jeszcze utrzeć widelcem