Helmut

Helmut

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Kisiel mleczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Odlewamy pół szklanki mleka, mieszamy je z mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotowujemy i

Kisiel mleczny

Składniki:

Kisiel mleczny

 

  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki kawy inki lub kakao
  • cukier
  • pół łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki z małym czubkiem mąki ziemniaczanej
  • sok do polania

Sposób przygotowania:

Kisiel mleczny
Odlewamy pół szklanki mleka, mieszamy je z mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotowujemy i słodzimy do smaku dodając cukier waniliowy. Dodajemy Kawę inkę lub kakao a następnie mleko z mąką ziemniaczaną. Mieszamy całość i gotujemy do wrzenia. Gorący kisiel rozlewamy do salaterek. Po ostygnięciu polewamy sokiem i dodajemy konfiturę. Smacznego.

Tagi:

inka kawa