Kasiulek018

Kasiulek018

Kucharz
[Przepisów: 17]

Klops faszerowany jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne na ciepło jak i zimno.

Klops faszerowany jajkiem

Składniki:

Klops faszerowany jajkiem

 

  • 1 kg mięsa mielonego, duży por, 2 małe czerwone papryki, 20 dag pieczarek, 4 jaja.

Sposób przygotowania:

Klops faszerowany jajkiem
Paprykę i pieczarki drobno pokroić w kostkę, białą część pora pokroić w półksiężyce. Wszystko razem usmażyć na oliwie. Gdy wystygnie wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić vegetą, pieprzem. Jaja ugotować ma twardo, obrać. Blaszkę (keksówkę) wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wyłożyć połowę mięsa, na mięso ułożyć jedno za drugim ugotowane jaja. Przykryć resztą mięsa. Przykryć folią do pieczenia. Piec ok. 1 godz 20 min, 20 min przed końcem pieczenia zdjąć folię. Smacznego.

Tagi:

mięso