Kluski lane

hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Kluski lane
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

Kluski lane: Jaja rozkłócić z 2-3 łyżkami wody, dodać natkę, sól, wsypać mąkę (ilość mąki


trudność: łatwe
czas:

Kluski lane - SKŁADNIKI:

  • 2 jaja
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

Kluski lane - PRZYGOTOWANIE:

Kluski lane: Jaja rozkłócić z 2-3 łyżkami wody, dodać natkę, sól, wsypać mąkę (ilość mąki zależy od wielkości jaj) i mieszać dość długo, aby wtłoczyć jak najwięcej powietrza, które sprawi, że kluski będą pulchne. Dokładnie wyrobione ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Wlewa się je cienką strużką do wrzącego rosołu, mieszając. Gotować 2 min. Podawać natychmiast. 100 g - 105 kcal


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kluski lane (strona 1 z 1)  
Gość

Daruska
gość

2008-10-28 13:25
Bardzo łatwe, szybkie, oraz smaczne.
Skomentuj
Oceń:
0
Lusie

Lusie

2010-09-30 13:17
Bardzo dobre kluseczki, tylko ja zrobiłam je na słodko. Pycha...
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007

2011-04-01 21:00
Ja też tak robię sa pyszne do pomidorowej jak i do rosołku ;-)
Skomentuj
Oceń:
0
camilissime

camilissime

2012-02-22 08:43
Pycha. Sszybciutkie i idealne do rosolu. Domownicy domagali sie dokladek do milego wypeku.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Makaron pappardelle ze szpinakiem Ostra wołowina po koreańsku Polędwiczka w sosie śliwkowym
Ciastka owsiane bez jaj i mąki Naleśniki z mortadelą i żółtym serem Kurczak w płatkach kukurydzianych
Ciasteczka budyniowe Pasta z jajek i szczypiorku Ryż z mieszanką warzyw
Naleśniki ze skórką z pomelo oraz mandarynek. Zupa cytrynowa z makaronem Omlet z warzywami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane