Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babeczki kokosowe z czekoladowym kremem są rewelacyjne.

Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem

 

  • 2 szkl mąki tortowej
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 20 dag margaryny
  • 1/3 szkl cukru pudru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 żółtka
  • 1 białko
  • Krem
  • 15 dag masła
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 100 g czekolady
  • 1 łyżka spirytusu
  • płatki czekoladowe

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem
Mąkę przesiać i posiekać z zimną margaryną. Następnie dodać cukier puder, wiórki kokosowe, żółtka, sok z cytryny, oraz sztywno ubitą pianę z białek. Szybko zagnieść cisto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm i wylepić foremki do babeczek. Piec w temp 190 stopni około 15 minut. Masło dokładnie utrzeć z masłem orzechowym, spirytusem i rozpuszczoną czekoladą. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i napełnić upieczone, ostudzone babeczki. Po wierzchu posypać płatkami czekoladowymi.
Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem
Z podanych składników szybko zagnieść ciasto
Kokosowe babeczki z czekoladowym kremem
Masło rozpuszczoną czekoladę masło orzechowe utrzeć na puszystą masę

Tagi:

czekolada