zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Kotleciki z kalafiora, cukinii i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kolejna odsłona wegetariańskich kotlecików. Kalafior, cukinia, jajka , całość doprawiona pierzem cytrynowym .

Kotleciki z kalafiora, cukinii i jajek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z kalafiora, cukinii i jajek

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kalafiora, cukinii i jajek
Kalafiora gotuję , odcedzam i odstawiam do wystudzenia. Cukinię myję i ścieram na tarce o grubszych oczkach. Przekładam na sitko, solę i zostawiam aby odciekła z nadmiaru płynu, można odcisnąć sok rękami. Jajka także trę na tarce razem z wystudzonym kalafiorem. Dodaje surowe jajka, 2-3 łyżki bułki tartej , posiekany drobniutko szczypiorek, przyprawy i dokładnie mieszam całość. Z powstałej masy formuję kotleciki, obtaczam każdy w bułce tartej i smażę na rumiano.
Kotleciki z kalafiora, cukinii i jajek
Cukinię myję i ścieram na tarce o grubszych oczkach.
Kotleciki z kalafiora, cukinii i jajek
Przekładam na sitko, solę i zostawiam aby odciekła z nadmiaru
Kotleciki z kalafiora, cukinii i jajek
Dodaje surowe jajka, 2-3 łyżki bułki tartej , posiekany drobniutko szczypiorek, przyprawy i dokładnie mieszam całość.
Kotleciki z kalafiora, cukinii i jajek
Z powstałej masy formuję kotleciki, obtaczam każdy w bułce tartej i smażę na rumiano.