Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mięsne kotleciki z kalafiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kotleciki wieprzowe z dodatkiem ugotowanego kalafiora są bardzo fajna alternatywą dla klasycznych kotlecików.

Mięsne kotleciki z kalafiorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsne kotleciki z kalafiorem

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kotleciki z kalafiorem
Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku i mieszamy. Kalafiora gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 25 minut, następnie go przestudzamy i siekamy drobno, dodajemy do mięsa. Całość mieszamy. Dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej i mieszamy. Z mięsa formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z dwóch stron.
Mięsne kotleciki z kalafiorem
Etap 1 do miski przekładamy mięso dodajemy jajko i doprawiamy
Mięsne kotleciki z kalafiorem
Etap 2 mieszamy mięsko z jajkiem i przyprawami
Mięsne kotleciki z kalafiorem
Etap 3 ugotowany kalafior siekamy i oddajemy do mięsa
Mięsne kotleciki z kalafiorem
Etap 4 z masy formujemy kotleciki i smażymy