pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Łagodny sos whisky do mięs

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowane mięso: steki wołowe, polędwiczkę wieprzową albo dziczyznę.

Łagodny sos whisky do mięs

Składniki:

Łagodny sos whisky do mięs

 

Sposób przygotowania:

Łagodny sos whisky do mięs
W rondelku zagotowujemy bulion. Dodajemy masło. Nieustannie mieszając redukujemy sos. Podlewamy whisky. Ewentualnie możemy zagęścić szczyptą mąki. Garnek zdejmujemy z ogniu nie przerywając mieszania.Tak przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowane mięso: steki wołowe, polędwiczkę wieprzową albo dziczyznę.