Sposób przygotowania:
Lekka jak chmurka babka cytrynowa
Rozdzielić żółtka od białek. Mąkę przesiać do miski, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając. Następnie po jednym dodać żółtka, cały czas miksując. Potem dodać wąskim strumieniem olej a na końcu skórkę z cytryny i sok.
Następnie do masy dodawać kolejno po kilka łyżek mąki i mieszać delikatnie łyżką całość, aż do wyczerpania mąki. Z podanych składników można upiec dwie podłużne formy do pieczenia albo jedną dużą na babkę. Piec w 180 C przez 50 minut.
Następnie do masy dodawać kolejno po kilka łyżek mąki i mieszać delikatnie łyżką całość, aż do wyczerpania mąki. Z podanych składników można upiec dwie podłużne formy do pieczenia albo jedną dużą na babkę. Piec w 180 C przez 50 minut.
zbysiowa
wjosna
jest prosta w wykonaniu a efekt rewelacyjny
ewasng
zozolek
wjosna
zozolek
oj smakowała - dodam tylko, że babka tak fajnie wyrosła, że musiałam odciąć i zamrozić dół - będzie jak znalazł jak już zjemy wszystko ze świątecznej lodówki:)
Ulinek28
ciasteczka
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki