ellanar

ellanar

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Makaron na chiński sposób z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam chińskie jedzenie. Taki makaron robi się szybko i jest pyszny i prosty

Makaron na chiński sposób z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron na chiński sposób z warzywami

 

  • 1 op. Makaronu z Kuchni Azji Mie
  • 4 łyżki warzyw mrożonych mieszanki chińskiej (albo warzywa na patelnię z Frosty chińskie danie)
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • ½ Łyżeczki przyprawy 5 smaków
  • Łyżeczka soli
  • 2 Łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Makaron na chiński sposób z warzywami
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (wodę solimy) i gotuje się go 3 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Na dużej teflonowej patelni podgrzewamy olej (najlepiej taki specjalny do woka ale zwykły też może być), wrzucamy warzywa z mrożonki i podsmażamy ok. 5 minut. Posypujemy przyprawą 5 smaków. Na patelnię wrzucamy makaron i polewamy sosem sojowym. Podsmażamy ok. 5 minut. Można zrobić wczesniej a przed podaniem podsmażyć krótko. Idealny z daniami mięsnymi na chiński sposób (znajdziecie je w moich przepisach)
Makaron na chiński sposób z warzywami
Makaron Mie przygotowuję zgodnie z przepisem z opakowania
Makaron na chiński sposób z warzywami
Mieszankę mrożoną chińskich warzyw podsmażam na oleju
Makaron na chiński sposób z warzywami
Na patelnię wrzucamy makaron wcześniej ugotowany i podsmażamy i mieszamy z warzywami
Makaron na chiński sposób z warzywami
Posypujemy przyprawą chińską i polewamy sosem sojowym