gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Makaron w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre danie, polecam wypróbować, robi się szybko, nie kosztuje dużo a jest bardzo dobre. Polecam.

Makaron w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron w warzywach

 

  • 15 dag makaronu świderki
  • mała cukinia
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 por
  • 10 dag sera żółtego
  • 20 dag schabu bez kości
  • sól pieprz, kucharek

 

Sposób przygotowania:

Makaron w warzywach
Makaron ugotować w osolonej wodzie, cebulę drobno pokroić, cukinię pokroić w kostkę, a pomidora w paski. Następnie kroimy schab też w kostkę i pora cieniutko. Na patelni w odrobinie tłuszczu delikatnie podsmażamy cebulę, do niej dodajemy pokrojone mięso, smażymy około 10min. Potem dodajemy cukinię jeszcze chwilę smażymy . Pod koniec smażenia dokładamy pokrojony por oraz pomidor. Wszystko razem wymieszać, dokładając jeszcze wcześniej ugotowany makaron, przyprawić solą, pieprzem oraz kucharkiem. Wyłożyć na talerze, gorące posypać serem żółtym startym na tarce.
Makaron w warzywach
Na sam poczatek cukinię i cebulkę podsmażyć na patelni.
Makaron w warzywach
Dodawać pozostałe warzywa i nadal podsmażać
Makaron w warzywach
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.
Makaron w warzywach
Wszystko razem wymieszać i jeszcze chwilę podsmażać.