wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Marchew tymiankowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Marchewka jest dobrym dodatkiem do dań mięsnych,

Marchew tymiankowa

Składniki:

Marchew tymiankowa

 

  • 8 marchewek
  • 4 cukru
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki tymianku

Sposób przygotowania:

Marchew tymiankowa
Warzywo obieramy a następnie kroimy na średniej grubości plasterki. Przekładamy do garnka. Dodajemy do tego masło, cukier, tymianek oraz tyle wody, aby marchewki były przykryte do połowy. Doprowadzamy do wrzenia, a wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 10 minut pod przykryciem. Następnie zdejmujemy pokrywkę i gotujemy tak aby jak najwięcej wody odparowało. Podajemy na ciepło. Smacznego.

Tagi:

marchewka