Masa chałwowa

Masy « poprzedni | następny »
alison - Przepis na: Masa chałwowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Masa chałwowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Masa chałwowa do przełożenia wafla


trudność: średne
czas:

Masa chałwowa - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie wafli
  • 2 żółtka
  • 25 dag masła
  • 25 dag chałwy waniliowej
  • 3/4 szklanki cukru pudru

Masa chałwowa - PRZYGOTOWANIE:

Ubić żółtka z cukrem pudrem. Osobno rozetrzeć chałwę. Dokładnie wymieszać chałwę z ubitymi żółtkami. Dodać masło. Utrzeć na jednolitą masę. Przełożyć wafle. Ułożyć na nich coś ciężkiego. Pozostawić do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa chałwowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane