Masa chałwowa

Masy « poprzedni | następny »
alison

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Masa chałwowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Masa chałwowa do przełożenia wafla


trudność: średnie
czas:

Masa chałwowa - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie wafli
  • 2 żółtka
  • 25 dag masła
  • 25 dag chałwy waniliowej
  • 3/4 szklanki cukru pudru

Masa chałwowa - PRZYGOTOWANIE:

Ubić żółtka z cukrem pudrem. Osobno rozetrzeć chałwę. Dokładnie wymieszać chałwę z ubitymi żółtkami. Dodać masło. Utrzeć na jednolitą masę. Przełożyć wafle. Ułożyć na nich coś ciężkiego. Pozostawić do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa chałwowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Ali Baba czyli sezamie otwórz się Ciasto czekoladowo kokosowe Sernik z masą cappuccino
Orzechowiec z masa capuccino i delicjami Krem z orzechami arachidowymi Śmietankowo-bananowy krem
Sernik składany Kremowe ciasto toffi Brzoskwiniowiec z masą makową
Ciasto budyniowe z pomarańczą Tort czekoladowy z masami śmietanowymi i galaretką Czekoladowe ciasto z masą advokatową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane