Masa chałwowa

Masy « poprzedni | następny »
alison - Przepis na: Masa chałwowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Masa chałwowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Masa chałwowa do przełożenia wafla


trudność: średne
czas:

Masa chałwowa - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie wafli
  • 2 żółtka
  • 25 dag masła
  • 25 dag chałwy waniliowej
  • 3/4 szklanki cukru pudru

Masa chałwowa - PRZYGOTOWANIE:

Ubić żółtka z cukrem pudrem. Osobno rozetrzeć chałwę. Dokładnie wymieszać chałwę z ubitymi żółtkami. Dodać masło. Utrzeć na jednolitą masę. Przełożyć wafle. Ułożyć na nich coś ciężkiego. Pozostawić do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa chałwowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane