Masa chałwowa

Masy « poprzedni | następny »
alison - Przepis na: Masa chałwowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Masa chałwowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Masa chałwowa do przełożenia wafla


trudność: średne
czas:

Masa chałwowa - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie wafli
  • 2 żółtka
  • 25 dag masła
  • 25 dag chałwy waniliowej
  • 3/4 szklanki cukru pudru

Masa chałwowa - PRZYGOTOWANIE:

Ubić żółtka z cukrem pudrem. Osobno rozetrzeć chałwę. Dokładnie wymieszać chałwę z ubitymi żółtkami. Dodać masło. Utrzeć na jednolitą masę. Przełożyć wafle. Ułożyć na nich coś ciężkiego. Pozostawić do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa chałwowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane