Masa chałwowa

Masy « poprzedni | następny »
alison - Przepis na: Masa chałwowa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1210
Masa chałwowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Masa chałwowa do przełożenia wafla


trudność: średne
czas:

Masa chałwowa - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie wafli
  • 2 żółtka
  • 25 dag masła
  • 25 dag chałwy waniliowej
  • 3/4 szklanki cukru pudru

Masa chałwowa - PRZYGOTOWANIE:

Ubić żółtka z cukrem pudrem. Osobno rozetrzeć chałwę. Dokładnie wymieszać chałwę z ubitymi żółtkami. Dodać masło. Utrzeć na jednolitą masę. Przełożyć wafle. Ułożyć na nich coś ciężkiego. Pozostawić do zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa chałwowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie
Ciasto tortowe Kawuś Tęczowy przekładaniec Ciasto "Migdałowiec"

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane